Избран магазин:
Избери друг магазин

Тук не помага само един човек, а целият екип тласка напред

 

“Моето начало с Технополис” тази година приветства 85 практиканти от цялата страна, които в продължение на 10 седмици се обучават и придобиват професионален опит в областта на търговията. Днес се срещаме с двама от тях, това са Анелия Кирова от екипа на Технополис Видин и Борис Божинов, който допълва колегите в Технополис София - Младост.


Какво те накара да избереш Технополис за своето професионално развитие?


Анелия Кирилова: Доста дълго време се интересувах от самата област, още преди да започна стажа исках да се запозная от първо лице със сферата на търговията. Възможността, която се появи с “Моето начало с Технополис” доста ми подхождаше и просто реших да опитам


Борис Божинов: Желанието ми за независимост, да се усетя като самостоятелен човек. Всеки млад човек в един момент трябва да си го постави като цел и да не отлага, затова реших да си потърся работа. Мой познат ми препоръча Технополис и сподели, че има такава програма - “Моето начало”. Първият път, когато дойдох, за да видя обстановката, останах много впечатлен и изненадан, защото тук работят предимно млади хора. Именно това ме мотивира да избера Технополис.


Какво беше най-ценното, което научи от проведените обучения и какво прилагаш в практиката си?


Анелия Кирилова: Мога да кажа, че целият процес ми е много полезен - от момента на запознаване с колегите, например, до решаването на проблем, който някой клиент има. Целият този процес смятам, че допринася за моето развитие, за работата ми тук, а и след това.


Борис Божинов: Научих каква комуникация трябва да имам с клиента, как да се отнасям, какво да му кажа, което ми помага в работата. Трябва да призная, че от HR екипа научих повече извън обучението - това са хора, които с изключително желание и удоволствие разказват за работата си, дават съвети. От тях всъщност научих много повече като човек.


Кое е най-вълнуващото за теб в работата до момента?


Анелия Кирилова: Когато видиш накрая клиентът да си тръгва с това, което е закупил. Удоволствието, че си помогнал на този човек да открие това, за което е дошъл при нас, да видиш, че си тръгва доволен. Това е просто безценно.


Борис Божинов: Запознаването ми с техниката, с уредите, обогатявам знанията си за тях. Бих искал да видя повече от самия магазин и извън него, какви са процесите в администрацията, в HR и PR отделите, при управителите - интересен за мен е целият процес. Голямо е вълнението, когато започнеш и колкото повече се запознаваш с процесите и любопитството расте, искаш да разбереш повече за доставките, складовете, партньорите и всеки аспект. Стимул за мен е и кариерното развитие и че ако имаш желание можеш да не останеш на една позиция, а да се изкачиш по стълбичката.


Кое ти направи най-силно впечатление когато започна работата си в компанията?


Анелия Кирилова: Отношението на колегите спрямо мен, спрямо работата. Цялата атмосфера тук е много приятелска. Колегите са готови да помогнат - това ми направи най-силно впечатление. Бяха готови да допринесат, за да се почувствам аз добре, да се чувствам сигурна и спокойна.


Борис Божинов: Отзивчивостта на колегите. Защото тези хора не само в началото, но и сега продължават да ме подкрепят, помагат и винаги да откликват когато имам нужда. Каквото и да вършат, когато ги помоля за помощ веднага се отзовават и това е едно от най-позитивните неща, които мога да кажа за тази работа, защото дори човек да иска сам да направи всичко, няма как, има неща, с които не може да се справи и има нужда от съдействие, а тук не помага само един човек, а целият екип тласка напред. Това създава много по-хубава среда на работа, отколкото да сме намръщени.