Избран магазин:
Избери друг магазин

Започна изграждането на нов хипермаркет „Технополис“ в София

 

Новият хипермаркет ще е част от новостроящия се ритейл парк HOLIDAY PARK Красно село

 

 

С официална церемония „Видеолукс Холдинг“, собственик на веригите Технополис и Практикер, стартира изграждането на осмия хипермаркет Технополис в София. Хипермаркетът ще бъде разположен на бул. „Никола Мушанов“ 82, като част от новия ритейл парк HOLIDAY PARK Красно село. Това ще бъде 35-ия хипермаркет Технополис в страната.

 

След отслужения тържествен водосвет първата копка бе направена от Цвета Николаева, кмет на район „Красно село“, Евгени Борисов, управител на строителна фирма МСК, и Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг“.

 

„Вярвам силно, че живущите в района ще имат един нов, удобен комплекс, обогатен с много зеленина, който със своите разнообразни магазини и заведения за хранене ще им бъде от полза и ще се превърне в приятно място за отдих и разходка. Като жест на благодарност към местната администрация за оказаната подкрепа ще изградим и дарим 161 паркоместа на Столична община.“, коментира Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг“.

 

Комплексът ще разполага с над 31 000 кв.м търговска площ и ще осигури повече от 300 нови работни места. На разположение на клиентите ще има хипермаркети на пазарните лидери Технополис и Практикер, както и още над 20 магазина и заведения.

 

Новият хипермаркет Технополис ще предлага на клиентите многообразие от черна, бяла и офис техника - над 25 000 артикула. За още по-голямо удобство на потребителите ще бъдат осигурени над 200 безплатни паркоместа, както и зарядни станции за електромобили. На покрива на магазина ще бъдат инсталирани фотоволтаични панели, които ще заменят по-голямата част от потреблението на електричество със „зелена“ енергия. Това е поредният проект на „Видеолукс Холдинг“ насочен към внедряването на устойчивите бизнес политики. До 2023 г. са инсталирани над 16 000 соларни панела на покривите на търговските обекти на Технополис и Практикер в цялата страна.

 

Търговският комплекс HOLIDAY PARK Красно село се очаква да отвори врати през пролетта на 2025 г. През октомври започна изграждането на първия HOLIDAY PARK Витоша, който ще се намира на Околовръстен път, в търговската зона до Ring Mall и IKEA.